jueves, 5 de junio de 2008

Part 3: La Fira Comercial i Industrial

XXIX Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat

La Fira Comercial i Industrial està organitzada pel Departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, amb l'objectiu de promocionar el comerç i la indústria local, es celebra desde l'any 1980 dins del marc de les Festes de Primavera. Els estands comercials estan ubicats pels carrers del centre de la ciutat (com es por observar a la part 4 del reportatge), i donen sortida a tots els sectors i activitats econòmiques i comercials, com l'automoció, la jardineria, l'artesania, les entitats...



Els estands comercials són de construcció modular, amb tarima amb moqueta, de dimensions variables en funció de les necessitats de cada expositor, així mateix, per a aquest any, l'Ajuntament també ofereix, per a tots aquells comerços i botigues que volen que els seus productes siguin a la Fira però que no poden atendre un estand durant tot el cap de setmana, la possibilitat de llogar vitrines de vidre que s'instal·laran en un espai comú per a tots els comerços de la ciutat .

Paral·lelament, amb la voluntat que la Fira aplegui el major nombre de botigues i comerços locals a la Fira Comercial i Industrial, l'Ajuntament ha incrementat la línia de subvencions per a la contractació d'estands. S'han tripiclat els ajuts als comercints fins arribar a la concessió de subvencions per valor d'un 60% del cost total de l'estand.

Anualment visiten la Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat unes 350.000 persones, que procedeixen principalment de la Regió Metropolitana , però també d'altres poblacions, que es desplacen a Sant Feliu de Llobregat per visitar l'Exposició Nacional de Roses. Així mateix, el nombre d'estands participants en la edició de 2008 ca ser de 125 gairebé un 10% més que a la edició del 2007, fet que confirma la trajectoria ascendent d'aquesta trobada del comerç i la indústria locals.

Dintre del recinte urbà dedicat a la Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat també destaca, per segon any consecutiu, la Mostra d'Oficis Artesans. Habilitada als carrers de Pi i Margall i Rectoria, aquesta Mostra ofereix un ampli ventall d'oficis artesans i històrics, com adobers, forjadors, ceramistes, vitrallers, etc., amb demostracions en directe i la possibilitat d'adquirir aquest tipus de productes.


Suiguiente Part 4 - Recinte Firal

Anterios Part 2 - Exposició Nacional de Roses

No hay comentarios: